headerbeeld

NPV-Thuishulp

Aandacht voor mensen

NPV-Thuishulp is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV, iedereen kan een beroep doen op de NPV. NPV-Thuishulp: uw vraag, onze zorg!

Vrijwilligers van NPV-Thuishulp bieden u praktische hulp in deze en andere vergelijkbare situaties. Wij vinden het belangrijk om u en uw omgeving optimaal te ondersteunen in uw thuissituatie. Wij werken daarbij samen met de professionele zorg en mantelzorg die u al heeft.

Hoe werkt NPV-Thuishulp?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag op die manier zo helder mogelijk te krijgen. De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past. Hierbij wordt ook gekeken of er in uw eigen netwerk mensen zijn die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek, waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met de hulpvrager en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Bij u in de buurt

Op 70 plaatsen in het land zijn er Thuishulpafdelingen van de NPV actief, op sommige plaatsen al meer dan 25 jaar. Een aantal van deze afdelingen bieden ook palliatieve thuishulp. Maar liefst ruim 2.000 NPV-vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos in om andere mensen te ondersteunen. Jaarlijks verlenen deze vrijwilligers in totaal meer dan 100.000 uren thuishulp!

Kijk hier voor de locaties bij u in de buurt.

Hulpvraag indienen of vrijwilliger worden

Heeft u een hulpvraag of wilt u zich misschien inzetten als vrijwilliger? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling bij u in de regio. U kunt ook uw gegevens hier achterlaten:
Wilt u een hulpvraag aanmelden, klik hier.
Wilt u vrijwilliger worden, klik hier.

 

Cursussen en themabesprekingen

De NPV-Thuishulp richt zich op het ondersteunen van de mantelzorger en aanvullende hulp op de beroepsmatige zorg bij de verzorging van bijvoorbeeld zieken, ouderen, mensen met een handicap of dementie en patiënten in hun laatste levensfase. Deze hulp is in handen van gemotiveerde vrijwilligers. Zij kunnen hun taak beter uitvoeren door het volgen van een cursus of bijscholing. Lees meer.