Zoeken
A A A
headerbeeld

NPV-Thuishulp

Aandacht voor mensen

NPV-Thuishulp is er voor iedereen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV, iedereen kan een beroep doen op ons. We bieden vrijwillige, praktische hulp in uw eigen omgeving. Die hulp kan geboden worden door NPV-vrijwilligers, maar steeds vaker ook door groepen mensen uit uw eigen omgeving. Onze coördinator helpt dan om deze mensen te bereiken en in te zetten voor uw hulp.

De afdeling NPV-Dichtbij van het landelijk bureau ondersteunt op haar beurt de plaatselijke afdelingen en de kerken. U kunt altijd bellen als u een vraag heeft over het opzetten van een vrijwilligersproject, of als u wilt overleggen over wat vrijwilligers zouden kunnen doen, of welke hulp u kunt krijgen bij het organiseren van hulp vanuit uw eigen netwerk. En misschien wilt u zelf vrijwilliger worden?

Een paar van die situaties:

  • Ik ben mantelzorger voor mijn man die niet alleen kan zijn. Wie kan even bij hem zijn als ik een boodschap wil doen?
  • Onze zoon met autisme vraagt veel van onze aandacht. Is er iemand die af en toe wat leuks met onze andere kinderen kan doen?
  • Mijn vrouw is stervende en wil het liefst zo lang mogelijk thuis verzorgd worden. Is er iemand die ons bij kan staan?
  • Het alleen reizen wordt moeilijk, maar ik moet regelmatig naar een arts in het ziekenhuis. Wie kan mij kan begeleiden?
  • Mijn vader is beginnend dementerend. Wie kan er een keer per week met hem gaan wandelen?

Dit levert een telefoontje naar de NPV-Thuishulp op:

  • Rust in de chaos: door over uw situatie te praten ontstaat er overzicht in uw gedachten.
  • Inzicht in mogelijkheden: door een buitenstaander te laten meedenken onstaan er nieuwe zienswijzen en ziet u weer mogelijkheden.
  • Informatie: door onze kennis van mogelijkheden en door ons uitgebreide netwerk krijgt u nieuwe aanknopingspunten.
  • Oplossingen: u krijgt handige adressen en voorbeelden waar u mee verder kunt. In veel plaatsen is de NPV-Thuishulp actief en wij kunnen u met de juiste mensen in contact brengen.

NPV-Thuishulp: uw vraag, onze zorg

Vrijwilligers van NPV-Thuishulp bieden u praktische hulp in uw eigen omgeving en binnen allerlei denkbare situaties. Wij vinden het belangrijk om u en uw omgeving optimaal te ondersteunen in uw thuissituatie. Wij werken daarbij samen met de professionele zorg en mantelzorg die u al heeft.

In het filmpje hiernaast ziet u een vrijwilliger van de NPV-Thuishulp die er plezier in heeft om ‘opa’ iedere week te bezoeken en voor hem te koken.

Hoe werkt de NPV-Thuishulp?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator persoonlijk contact met u opnemen, om uw hulpvraag op die manier zo helder mogelijk te krijgen.
De coördinator schat uw hulpvraag in en gaat op zoek naar een vrijwilliger die bij u past of naar mensen uit uw eigen netwerk die u kunnen helpen. In overleg met u bepaalt de coördinator wie er wordt benaderd.
Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek, waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag.
De coördinator houdt contact met de hulpvrager en vrijwilliger en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Hoe werkt de NPV-Thuishulp?

Hulpvraag indienen ?
Heeft u hulp nodig dan kunt contact opnemen met de afdeling bij u in de buurt. Maar u kunt ook hier uw gegevens achterlaten: naar het formulier om uw hulpvraag in te dienen.

Aanmelden als vrijwilliger?
Wilt u zich inzetten als vrijwilliger? Daar zijn we blij mee. U kunt contact opnemen met de afdeling in uw regio. U kunt ook hier uw gegevens achterlaten: naar het formulier om u aan te melden als vrijwilliger.

Bij u in de buurt
Op 70 plaatsen in het land zijn er Thuishulpafdelingen van de NPV actief, op sommige plaatsen al meer dan 25 jaar. Een aantal van deze afdelingen bieden ook palliatieve thuishulp. Maar liefst ruim 2.000 NPV-vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos in om andere mensen te ondersteunen. Jaarlijks verlenen deze vrijwilligers in totaal meer dan 100.000 uren thuishulp! Kijk hier voor de locaties bij u in de buurt.

 

NPV-Dichtbij van het landelijk bureau
De Thuishulpprojecten en de afdelingsbesturen van de NPV worden ondersteund door de afdeling NPV-Dichtbij van het landelijk bureau. De medewerkers van deze afdeling adviseren de lokale afdelingen over de uitvoering van hun taken. Ze volgen belangrijke ontwikkelingen op de voet en onderhouden contact met diverse andere organisaties.

Ook de kerkelijke thuishulp wordt vanuit deze afdeling ondersteund.

U kunt altijd bellen als u een vraag heeft over het opzetten van een vrijwilligersproject, of als u wilt overleggen over wat vrijwilligers zouden kunnen doen.

Op deze pagina ziet u onze contactgegevens

Wij zoeken vrijwilligers

Er is veel vraag naar nieuwe vrijwilligers. Ook bij de NPV.

Heeft u al eens nagedacht over het doen van vrijwilligerswerk? Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen wat u als NPV-vrijwilliger voor een ander zou kunnen betekenen.

Cursussen en themabesprekingen

De NPV-Thuishulp richt zich op het ondersteunen van de mantelzorger en aanvullende hulp op de beroepsmatige (thuis)zorg bij de verzorging van bijvoorbeeld zieken, ouderen, mensen met een handicap of dementie en patiënten in hun laatste levensfase.

Deze hulp is in handen van gemotiveerde vrijwilligers. Zij kunnen hun taak beter uitvoeren door het volgen van een cursus of bijscholing.

Vanuit de NPV komen we graag bij u in de afdeling voor een lezing, workshop, gastles of een complete cursus. Op deze pagina vind u onze brochure met ons aanbod en een aanmeldformulier.