headerbeeld

Mantelzorg

Een mantelzorger is iemand die langdurig en intensief zorgt voor een hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte naaste. Het werk wordt niet betaald en is ontstaan vanuit een persoonlijke (familie)band.

Bij de NPV komen mensen met deze vragen over mantelzorg:

  • We maken ons zorgen over onze tante die in de war raakt en alle zorg weigert. Hoe zorgen we voor een veilige situatie?
  • Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen dat mijn vrouw opgenomen wordt in een verpleegtehuis. Mijn omgeving dringt daar op aan. Wat moet ik doen?

Als u worstelt met deze vragen, wil de NPV u graag van dienst zijn. Wij beantwoorden helder uw vragen zodat u de juiste informatie in handen heeft. Ook kunnen wij u handvatten geven om in uw situatie tot een goede keuze te komen. Juist daarom is het zinvol om met uw vraag contact te zoeken met de NPV.

Daardoor:

  • Ordent u in alle rust de vragen die er spelen
  • Zet u samen de verschillende mogelijkheden en afwegingen op een rijtje
  • Krijgt u informatie vanuit Bijbels perspectief
  • Beschikt u over handige adressen en/of voorbeelden.

Op die manier kunt u in alle rust en vertrouwen de juiste keuze maken!

De NPV zet zich al dertig jaar in voor de zorg voor het leven. Vanuit christelijk patiëntenperspectief zijn wij dé vraagbaak voor uw vragen over gezondheid en ziekte. U kunt met uw vragen bij ons terecht voor een deskundig en persoonlijk advies. Wij beschikken over veel inhoudelijke informatie en een uitgebreid netwerk waarmee we u van dienst kunnen zijn.

De NPV heeft ook een eigen Thuishulp. Ruim 2.400 vrijwilligers verlenen door het hele land thuishulp. Diverse afdelingen bieden ook terminale thuishulp aan voor mensen die in de laatste levensfase zijn gekomen.

In samenwerking met R&R mantelzorgvervanging en zorgverzekeraar Pro Life biedt de NPV mantelzorgvervanging: 24-uurs vervanging van vaste mantelzorgers van cliënten met een beperking die niet zelfstandig thuis kunnen blijven, zodat de mantelzorger even tot rust kan komen. Lees verder.

Meer weten?

  • Mezzo, landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Neem contact op met de NPV, telefonisch via (0318) 54 78 88 of via de e-mail info@npvzorg.nl.