Zoeken
A A A
headerbeeld

Jongeren

De NPV is er voor jou!

Het leven is een gave van de Schepper zelf. Dat leven is kostbaar en verdient bescherming; van het allerprilste begin tot aan het einde. Dat is een boodschap die voor iedereen belangrijk is. Voor leven dat kwetsbaar is en broos, voor ieder mens, in welke levensfase dan ook. Wij doen dat vanuit de Bijbelse opdracht om het leven te beschermen, in navolging van Jezus Christus.

De NPV wil jou daarin meenemen. Dat kan door antwoord op persoonlijke vragen, maar ook door je te informeren over belangrijke medisch-ethische onderwerpen. En je kunt ook zelf aan de slag! Lees op deze pagina meer over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

 

 

Wij zijn er voor jou!

Ons aanbod

  • Nodig ons uit op je school of op een jongerenavond voor een interactieve workshop of gastles over thema’s zoals orgaandonatie, het levenseinde of DNA-aanpassing van embryo’s.
  • Maak online in je eigen tempo gebruik van een NPV-keuzehulp om te ontdekken welke keuze bij jou past. Bijvoorbeeld over orgaandonatie.
  • Heb je een vraag waar je niet uitkomt en waar je graag met een deskundige over wilt spreken? Via de chat- en e-mailfunctie van de NPV-Advieslijn kun je je vragen voorleggen. Uiteraard mag je ook bellen.
  • Verschillende NPV-Thuishulpafdelingen zitten te springen om vrijwilligers. Misschien zit er een NPV-afdeling bij jou in de buurt en wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Wil je weten waar de NPV voor staat? Lees hier meer over onze missie.

Ik was toch lid van Way of Life?
Ja, dat klopt! De focus op jongeren is voor de NPV altijd een belangrijk aandachtspunt geweest. Wij willen hen graag toerusten, informeren en opscherpen met een geopende Bijbel. Met deze gedachte is destijds het jongerenmerk Way of Life opgericht. Op activiteiten, die Way of Life zelf vanuit het landelijk bureau organiseerde, kwamen de laatste jaren echter steeds minder jongeren af. Tegelijk groeide de vraag naar gastlessen op scholen, lezingen voor kerkelijke jeugdverenigingen en workshops voor jongerenavonden.

Naam Way of Life vervalt
Hoewel Way of Life als apart merk een tijd lang een goed middel was om jongeren aan te spreken gaf het ook verwarring alsof de NPV en Way of Life twee aparte organisaties zijn. Daarnaast heeft de NPV de laatste jaren steeds meer aanbod waar ook jongeren van kunnen profiteren. De NPV heeft daarom besloten de jongerenactiviteiten onverminderd voort te zetten onder de vlag en merknaam NPV. Alleen de merknaam Way of Life zal daarmee vervallen.

 

Wat betekent dit voor jou?
Als je lid van Way of Life bent, betekent deze verandering praktisch gezien niets voor jou. Je kunt nog steeds profiteren van de ledenvoordelen en je betaalt ook nog hetzelfde bedrag voor je lidmaatschap, namelijk € 12,50 per jaar. Het enige dat verandert is de naam van je lidmaatschap. We noemen het niet meer Way of Life-lidmaatschap maar NPV-jongerenlidmaatschap.

Heb je vragen of goede ideeën?
Mail ons dan via jongeren@npvzorg.nl of stuur ons een berichtje via social media: we zijn op Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram te vinden.

Tot snel!

Workshops en gastlessen

Wij zijn regelmatig te vinden in kerken, scholen en verenigingen met thema-avonden, workshops en gastlessen. Nodig ons uit! Dat kan gaan over orgaandonatie, reanimatie, abortus, kiembaanmodificatie, eenzaamheid… noem het maar op.

U of jij kunt zelf bepalen welke onderdelen er aan de orde komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echt Lagerhuisdebat, een lezing of een interactief programma met film, kennisquiz en discussie.

Interesse in een lezing? Neem contact met ons op via het formulier.

Workshops en gastlessen

Over de NPV
De NPV is actief op drie vlakken: Persoonlijk advies en toerusting, Thuishulp en beleidsbeïnvloeding. Jij als jongere kunt uiteraard gebruik maken en/of meewerken van deze diensten.

Persoonlijk advies en toerusting
De medewerkers van de NPV-Advieslijn helpen je als je een vraag hebt over medische ethiek. Bijvoorbeeld:

  • Ik weet niet zo goed of ik orgaandonor wil worden. Hoe maak ik een keuze?
  • Mijn vader is erg ziek. De huisarts verwacht dat hij binnen een week zal overlijden. Nu is mijn vader erg onrustig en de huisarts stelt voor hem in slaap te brengen. Is dit geen euthanasie?

Je kunt telefonisch, per e-mail en via de chat contact opnemen met de NPV-Advieslijn, ook als je geen lid bent van de NPV. De medewerkers van de Advieslijn luisteren naar je en geven je informatie en tips, zodat je zelf een keuze kunt maken. Een keuze die bij jou past.

Beleidsbeïnvloeding
De NPV is jouw stem in de samenleving. Wij dragen uit dat het leven kostbaar is en beschermd moet worden en niet zomaar beëindigd door abortus of euthanasie. Dat doen wij door te lobbyen in Den Haag, te reageren op wetsvoorstellen, te publiceren in kranten en mee te werken aan tv-programma’s. Klik hier om te lezen wat we allemaal doen.

Thuishulp
Een vrijwilliger van NPV-Thuishulp zorgt voor praktische hulp bij mensen die dat nodig hebben. Samen boodschappen doen, iemand naar het ziekenhuis rijden, of gewoon even gezellig een kopje koffie drinken.

Als jij bijvoorbeeld mantelzorger bent, zou je eens kunnen kijken hoe wij je kunnen helpen. Vul daarvoor het contactformulier in of mail of bel met de afdeling bij jou in de buurt. En wist je dat we ook een speciaal boekje hebben voor mantelzorgers? Vol met vragen, bemoedigingen, praktische tips en informatie.

Maar misschien gaat het juist heel goed met je en heb je tijd en energie over om juist zo’n vrijwilliger te zijn.

Daarover gaat het onderstaande filmpje.

Omzien naar elkaar: dat kan als vrijwilliger!

Ouderen vinden het fijn om jonge mensen over de vloer te hebben die hen wegwijs kunnen maken met bijvoorbeeld hun telefoon. Maar ook jongeren met een handicap bijvoorbeeld vinden het vaak fijn om een jongere als buddy te hebben. Wil jij weten wat jij kunt bijdragen? Vul dan het contactformulier in!

Het kan natuurlijk zijn dat je iets wil(t) bijdragen aan het werk van de NPV, maar dan eenmalig. Misschien is dan de actie Schatzoeken iets voor jou. Je kunt gratis een werkboek bestellen om eenzaamheid in jouw omgeving tegen te gaan. Of houd onze Facebookpagina in de gaten: hier vragen we af en toe om een vrijwilliger voor verschillende projecten. En activeer je omgeving om ook bij te dragen aan de NPV en haar boodschap, door eens wat op social media te plaatsen over onze organisatie of te vragen of vrienden en familie lid willen worden.

Word jij ook lid?
Al 35 jaar komt de NPV op voor kwetsbaar mensenleven. Door te praten met de politiek, door regelmatig in kranten te publiceren, door persoonlijk advies bij medisch-ethische vragen en door praktische hulp thuis.

Wil jij dit werk steunen? Dat kan! Word lid van de NPV. Als jongere (tot 25 jaar) betaal je € 12,50. Daarna word je lid van de NPV voor €17,50 per jaar. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt (een deel) van je lidmaatschapsgeld van de NPV.

Ledenvoordeel
Als lid ontvang je vier keer per jaar ons ledenmagazine ZORG. Daarnaast profiteer je van tal van ledenvoordelen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op je zorgverzekering bij Pro Life, korting op vitamines en voedingssupplementen bij De Roode Roos en korting op een bezoek aan Corpus – reis door de mens.
Bekijk de ledenvoordelen»

Je regelt je lidmaatschap op deze pagina.