Zoeken
A A A
headerbeeld

Ondernemer voor het leven

Samen voor een positieve houding tegenover het leven. Op deze pagina leest u alles over het netwerk van ondernemers dat rond de NPV staat.
Zij maken dit jaar projecten en campagnes tegen eenzaamheid mogelijk.

Wilt u vrijblijvend op de hoogte blijven van onze activiteiten en bijeenkomsten? Laat hier dan uw e-mailadres achter.

Onze projecten

Ons platform van NPV-Ondernemers voor het leven financiert en denkt dit jaar mee in projecten tegen eenzaamheid. Met deze projecten hebben we doelgroepen van alle leeftijden op het oog, maar in het bijzonder ouderen die soms zelfs een ‘voltooid leven’ ervaren doordat echte verbinding met naasten is teruggelopen of ontbreekt. NPV-Ondernemers maken in 2019 de volgende projecten mogelijk.

Onze projecten

Gefinancierde projecten

Schatzoeken
Het drukken en verspreiden van het werkboekje Schatzoeken tegen eenzaamheid gaat in 2019 onverminderd voort. Sinds de start afgelopen jaar zijn inmiddels meer dan 9.000 mensen bereikt die binnen of buiten hun kerkelijke gemeente aan de slag wilden tegen eenzaamheid. Ook kan de NPV dankzij de bijdrage van NPV-Ondernemers in 2019 doorgaan met het geven van workshops aan mensen die praktisch aan de slag willen met dit thema. Inmiddels heeft de NPV zo’n 30 workshops gegeven. Meer weten? Lees alles over de lopende campagne Schatzoeken.

Lespakket voor basisschool en VMBO
Doel van dit lespakket is oudere generaties met jongere generaties in verbinding brengen. Er wordt een lespakket ontwikkeld waarbij jongeren opdrachten krijgen om onder andere bij ouderen op bezoek te gaan en iets voor hen te doen.

Nieuwe projecten:

Training buddy’s tegen eenzaamheid (nog € 4.000 nodig)
Er gebeurt van alles in je hoofd als je eenzaam bent. Er verandert zelfs iets in je hersenen. Mensen met extreme eenzaamheid hebben meer nodig om er uit te komen. De NPV ontwikkelt daarom een buddy-training die een verdiepingslijn is van Schatzoeken. Deze training leidt buddy’s op om mensen te coachen die door middel van een zelfhulpmethode met hun eenzaamheid aan de slag willen.

Pop-up terras tegen eenzaamheid (nog € 4.000 nodig of materiaal)
De NPV ontwikkelt op dit moment een verplaatsbaar terras tegen eenzaamheid. NPV-Ondernemer Overwijkkoffiesystemen heeft al gratis koffie aangeboden! Lees ook het artikel in de septemberuitgave van ons ledenblad ZORG.

Heeft u interesse om ook bij te dragen aan een van bovenstaande projecten. Of heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op met Eline Borgdorff, Freek van Holten of Diederik van Dijk via onderstaande contactgegevens.

NPV-Ondernemers

De NPV wil helpen het respect voor leven terug te brengen in ons land. Dat doet ze onder meer door het geven van thuishulp en lezingen over bijvoorbeeld eenzaamheid. Verder is ze medeorganisator van doordachte campagnes die het gesprek op gang brengen over thema’s die nog steeds in de taboesfeer liggen, zoals abortus en het gebrek aan eerlijke informatie hierover.

In het verleden kon de NPV met dit soort campagnes en de beschikbare middelen niet het bereik realiseren dat zij voor ogen had. Om deze schaal te vergroten is de NPV met een aantal ondernemers om de tafel gegaan rond de vraag: hoe kunnen we het geluid van leven terugbrengen in Nederland?

Zo zag de NPV-Ondernemer voor het leven het levenslicht. Een initiatief met en voor ondernemers, die met hun middelen en netwerk en – naar wens – hun inventieve en creatieve denkwijze willen bijdragen aan het tot stand brengen en lanceren van campagnes met een groter bereik.

NPV-Ondernemers

Wat biedt de NPV ondernemers?

 • De gelegenheid het geluid te versterken dat ieder mens ertoe doet.
 • ruimte voor maatwerk en meedenken in campagnes.
 • 1 à 2 keer per jaar een inspiratie -en netwerkbijeenkomst.
 • Speciale plek op NPV-website.
 • Logo ‘NPV Ondernemer voor het leven’ en certificaat.
 • Participatie in een ondernemersnetwerk met hart voor mensenlevens.
 • Eenmalig genoemd worden in ledenblad ZORG (50.000 lezers).

Maak kennis met de ondernemers

Hieronder kunt u kennismaken met een aantal ondernemers. Het netwerk is groter, maar sommigen kiezen ervoor om wat anoniemer te blijven en ze staan dan ook niet in dit overzicht.
Tijdens de bijeenkomsten zult u ze wél ontmoeten.

Ondernemers versterken het geluid dat:

 • ieder mens waardevol is
 • mensen met een beperking welkom moeten blijven in onze samenleving
 • de aanpak van eenzaamheid onze gezamenlijke zorg is
 • ongeboren kinderen ook bescherming verdienen
 • euthanasie niet het laatste woord heeft

NPV-Ondernemer voor het leven worden?

Een NPV-Ondernemer maakt deel uit van een netwerk van ondernemers die in de samenleving een positieve houding willen terugbrengen tegenover het leven.
Bent u ondernemer en wilt u concrete campagnes steunen die het geluid van leven terugbrengen in Nederland? Voor een bedrag vanaf € 1.000 per jaar kunt u al deelnemen aan ons ondernemersnetwerk.

U bent van harte welkom! U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie kunt u opvragen via info@npvzorg.nl.

Wat kunt u nog meer doen op deze site?

Blijf op de hoogte en volg ons: