Zoeken
A A A
headerbeeld

Welkom

De NPV-Afdeling Tholen is een actieve, zinvolle vereniging. Wij organiseren jaarlijks een ledenvergadering, waarbij wij een spreker uitnodigen, die over een actueel onderwerp een lezing houdt.
Wij zijn betrokken bij een groot aantal activiteiten. Hieronder kunt u lezen welke:

Vrijwillige Thuiszorg: Vrijwilligers worden gekoppeld aan hulpvragers, hierbij is alles denkbaar, een boodschap doen, een uurtje voorlezen of de ramen zemen. In 2004 is de coördinatie opnieuw geregeld, we hopen steeds nieuwe vrijwilligers te krijgen en de bestaande goed gemotiveerd te kunnen houden. We werken in eilandelijk verband samen met andere thuishulporganisaties.

Hospice: In juni 2003 is de Hospice geopend. Nu al bijna 12,5 jaar lang mogen vrijwilligers van de NPV zich inzetten bij de zorg rondom een opgenomen patiënt. Het project palliatieve zorg wordt zo al jaren voortgezet. Ook houden wij ons, i.s.m. het zorgcentrum Schutse Zorg Tholen, bezig met het scholen van de vrijwilligers. Het vinden van nieuwe vrijwilligers heeft onze aandacht omdat het niet makkelijk is om de planning rond te krijgen als een patient is opgenomen.

Jongerenbeweging: Ook dit voorjaar hebben wij een aantal gastlessen verzorgt op het Calvijn College Tholen over ethische dilemma’s. Dit verzorgen wij al meerdere jaren in goed overleg met het Calvijn College. Ook voor jeugdverenigingen kunnen wij een lezing verzorgen. U kunt daarvoor contact opnemen met het NPV-bestuur.

Deelname in andere organisaties: We nemen deel aan: de Stichting Werkgroep Gehandicaptenbeleid Tholen, het Welzijnsoverleg van de Gemeente Tholen, en de WMO-adviesraad van de gemeente Tholen.

Ledenwerving: Dit jaar geven wij gratis lidmaatschappen cadeau! Een gratis lidmaatschap bieden wij aan aan pasgehuwden of kersverse ouders. Misschien bent u dat wel?! Geef u op bij een van de bestuursleden! We hopen dat deze nieuwe leden, na het gratis jaar, nog vele jaren het werk van de NPV zullen steunen, zodat onze vereniging mede door die steun door kan gaan met het mooie, maar ook zo noodzakelijke werk!

Direct naar de pagina over het hospice

Kijk hoe u kunt helpen