Zoeken
A A A
headerbeeld

Vrijwilligerswerk

Vrijwilliger worden bij de Vrijwillige Thuishulp Ronde Venen
De Vrijwillige Thuishulp van de NPV is sinds 1996 actief binnen de gemeente de Ronde Venen. Zij richt zich vooral op het ondersteunen van de mantelzorger.

Ruim 50 vrijwilligers zijn bij de thuishulp  actief bezig.  De activiteiten die zij doen zijn zeer divers.  Zo begeleiden de vrijwilligers regelmatig mensen naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of de dokter. Boodschappen doen is ook een veel voorkomende bezigheid voor de vrijwilligers. Vaak samen met de hulpvrager, zodat deze er ook eens uit is. Verder  passen vrijwilligers regelmatig op zodat Mantelzorgers  in de gelegenheid zijn om iets voor zichzelf te ondernemen waardoor ze de zorg voor hun partner vaak langer vol kunnen houden.

Binnen de organisatie zijn 4 coördinatoren actief. Zij houden contact met de hulpvrager, spreken de zorgvraag door en zoeken de juiste vrijwilliger bij de juiste hulpvraag.

Iedere vrijwilliger mag zelf aangeven waar hij of zij voor wil worden ingezet. Alle vrijwilligers ontvangen 2 keer per jaar een uitnodiging  voor een koffieochtend of een cursus.  Hier kunnen ze op vrijwillige basis aan deelnemen.  Aan het eind van het jaar ontvangt elke vrijwilliger een kleine attentie voor het werk.

Vrijwilliger worden bij de vrijwillige thuishulp Ronde Venen?

Wilt u ook iets betekenen voor uw medemens? Misschien is vrijwilliger bij de NPV Thuishulp dan iets voor U!  Neem gerust eens contact met ons op.

Het Meldpunt van de Vrijwillige Thuishulp is (06) 83 55 69 90 en E-mail: npvthuishulpdrv@gmail.com.

Terug naar de afdeling Ronde Venen