Zoeken
A A A
headerbeeld

Vrijwillige Terminale Thuiszorg in Hendrik-Ido-Ambacht

De terminale- of stervensfase is de meest ingrijpende fase in iemands leven. Het komt vaak voor dat mensen in deze fase niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ziekenhuisopname is vaak noodzakelijk. Veel mensen spreken de wens uit om thuis te mogen sterven. Dankzij professionele instanties is er gelukkig veel mogelijk zodat iemand in zijn / haar vertrouwde omgeving kan blijven.

Het komt voor dat de professionele hulp samen met de hulp van de familie tekort schiet. Daar wil de NPV-terminale thuiszorg H.I.Ambacht de helpende hand bieden. We willen aanvullende hulp geven op de professionele zorg. Bijvoorbeeld bij verzorging of waken, dit in overleg met de professionele hulp en familie.

Voor wie?

De NPV-terminale thuiszorg is er voor iedereen. Wij willen helpen in situaties waarin iemand ernstig ziek is en in de laatste fase van zijn leven verkeert.

Door wie?

Er is een groep enthousiaste vrijwilligers die zich beschikbaar heeft gesteld. De vrijwilligers zullen zorgvuldig omgaan met alles wat zij in de hulp-situatie horen, zien of meemaken. Vrijwilligers zijn niet ter vervanging van de wijkverpleegkundige of de gezinsverzorgende. Vrijwilligers zijn er met name voor ondersteuning van de familie.

Wanneer kunt u een beroep op ons doen?

Schroom niet een beroep op ons te doen. De contactpersoon zal op vragen die u hebt zo goed mogelijk proberen te antwoorden. Het is belangrijk dat u niet te lang wacht met het aanvragen van de hulp.

Vaak vinden mensen het nog niet nodig of zien er tegenop om een “vreemde” in huis te krijgen. Dat kunnen we ons goed voorstellen. Maar wij willen juist als vrijwilligers er zijn om te voorkomen dat de situatie thuis niet meer vol te houden is. Een vroegtijdige aanvraag, ook al lijkt het niet nodig op dat moment, kan veel overbelasting voorkomen.

Aanvragen van hulp:

Als u hulp nodig hebt kunt u contact opnemen met de hieronder genoemde contactpersonen om eventuele hulpvragen te bespreken:

Nelly Schneider    : 078 – 6820675

Marianne Kögeler  : 06 – 34907927

Annette Koutstaal  : 078 – 6816351

Wilt u vrijwilligerswerk doen bij Vrijwillige Terminale Thuiszorg in Hendrik-Ido-Ambacht, dan kunt u hier verder lezen.