Zoeken
A A A
headerbeeld

De Vrijwillige Thuishulp in Renswoude

De Vrijwillige Thuishulp in Renswoude is een afdeling van de NPV. Het is een netwerk van vrijwilligers die mensen met ziekte ( of mensen die een zieke of gehandicapte naaste verzorgen ) in hun thuissituatie ondersteunen door middel van praktische hulp. In sommige gevallen wordt de hulp tot in de laatste levensfase gegeven.

Hier volgen enkele voorbeelden waarin de NPV Thuishulp wat kan betekenen:

  • Ik help thuis mijn man die niet alleen kan zijn. Wie kan even oppassen als ik een boodschap wil doen ?
  • Doordat ik steeds thuis ben verwaarloos ik mijn sociale contacten. Kan iemand af en toe even bijspringen ?
  • Mijn dochter is stervende en wil graag thuis blijven. Is er iemand die ’s nachts bij haar kan zijn zodat haar man kan slapen ?
  • Het allen reizen wordt moeilijk maar ik moet regelmatig naar een arts in het ziekenhuis. Kan iemand mij hierheen brengen ?
  • Ik ben al jaren lid van een creatieve club, maar kan daar niet meer alleen naar toe. Is er iemand die mij daar naar toe kan brengen ?
  • Ik ben zwanger en heb last van bekkeninstabiliteit. Is er iemand die af en toe even op mijn andere kindje kan passen zodat ik even kan rusten ?

Voor deze en meer soortgelijke vragen kunt u contact opnemen met de NPV Thuishulp. Deze thuishulp is GRATIS voor alle inwoners van Renswoude.

U kunt bellen met onze coördinator Teunie Randewijk. Zij is elke werkdag bereikbaar tussen 10.00-12.00 uur op telefoonnummer 06 – 29 29 71 19

Ook kunt u een mail sturen naar renswoude@afdeling-npvzorg.nl

Afdeling Thuishulp in Renswoude bestaat 10 jaar

In september 2017 werd het 10-jarig bestaan van de Thuishulp gevierd met een uitje, waarbij onder meer boerengolf werd gespeeld. De oudste vrijwilliger is 78 jaar, de jongste 25. En allemaal even enthousiast!

Het jubileum werd aangegrepen om de hele groep in het zonnetje te zetten en de vrijwilligers van het eerste uur een oorkonde te overhandigen. (Zie foto)

 

Terug naar de algemene pagina van de NPV in Renswoude