Oproep tot debat over transgenderwet via platform gendertwijfel.nl

29 augustus 2022

De NPV maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de voorgestelde Transgenderwet. Over die wet debatteert de Tweede Kamer in de laatste week van september. De wet is ondoordacht, en kan grote gevolgen hebben voor kwetsbare en jonge mensen.

De nieuwe Transgenderwet maakt het heel makkelijk om de wettelijke registratie van het geslacht te veranderen, ook voor jongeren en kinderen. De NPV maakt zich hier zorgen over. Slecht doordacht beleid wordt met deze wet losgelaten op kwetsbare groepen. Hoewel de gevolgen van dit wetsvoorstel ingrijpend en verstrekkend zijn, blijft een grondig maatschappelijk debat hierover uit. Over de gevaren van ‘gendertwijfel’ wordt bovendien te lichtvaardig heengestapt.

Daarom steunt de NPV het manifest ‘Gendertwijfel’. Als mede-ondertekenaars van dat manifest roepen wij de politiek op om dit wetsvoorstel niet te steunen. Tegelijk met het manifest is een publiekscampagne met posters gelanceerd die verwijst naar de website www.gendertwijfel.nl. Sinds maandag 29 augustus zijn deze posters zichtbaar op meer dan 140 plekken in Nederland.

Oproep tot debat over transgenderwet via platform gendertwijfel.nl

Instead of show do a slideDown function