Zoeken
A A A
headerbeeld

10 oktober: NPV-themadag ‘Aandacht voor levensverhalen’

26 september 2019

Op D.V. donderdag 10 oktober a.s. wordt een NPV-themadag gehouden. Het thema is: Aandacht voor levensverhalen. De bijeenkomst is deze keer niet alleen bedoeld voor bij de NPV betrokken (thuishulp)vrijwilligers. Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is welkom!

Vraag aan iemand om zich voor te stellen en de kans is groot dat hij of zij iets over zijn levensloop vertelt. Ons levensverhaal maakt duidelijk wie we zijn. We zijn wat we gedaan hebben, waar we gewoond hebben, wie we gevonden of juist verloren hebben. In het vrijwilligerswerk is aandacht voor het levensverhaal belangrijk, omdat het ons helpt contact te maken. En de mogelijkheid geeft met de ander mee te leven.

Lezing
Hoofdspreker op de themadag Aandacht voor levensverhalen is drs. Wout Huizing. Aandacht voor levensverhalen is aandacht voor de ander én wat diens leven zin en samenhang geeft.
In zijn lezing neemt Wout Huizing ons mee in de wereld van levensverhalen: Hoe kom je in gesprek over iemands levensverhaal? Waarom is dat belangrijk en waar moet je dan rekening mee houden?
In zijn werk als predikant en geestelijk verzorger hoorde hij vele levensverhalen. Als stafmedewerker bij Reliëf (christelijke vereniging van zorgaanbieders) ontwikkelde hij samen met Thijs Tromp een methode om met en voor oudere mensen levensverhalen op te tekenen en levensboeken te maken: Mijn leven in kaart.
In zijn werk als docent aan het Baptisten Seminarium daagt hij studenten uit te reflecteren op zowel hun levens- als geloofsweg.

Workshops
Na de lunch kunt u deelnemen aan een van de zes workshops. In alle workshops wordt het thema verder uitgewerkt. Ga naar het workshopoverzicht en geef bij aanmelding voor de themadag aan welke workshop u wilt bezoeken.

Aanmelden
Heeft u interesse in deze themadag? Meldt u zich dan uiterlijk 3 oktober aan. De themadag is gratis voor NPV-thuishulpcoördinatoren/vrijwilligers/bestuurders/leden en bij de NPV aangesloten kerkelijke thuishulpgroepen. Overige belangstellenden betalen voor deelname, consumpties en lunch € 15,00.

Programma: bekijk het programma en het workshopoverzicht
Locatie: Pniëlkerk, Ghandistraat 2 te Veenendaal
Tijd: 10.30 – 15.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
Aanmelden kan tot en met 3 oktober via het aanmeldformulier.

Vragen?
Neem contact op via themadag@npvzorg.nl of telefoonnummer (0318) 54 78 81.