Zoeken
A A A
headerbeeld

Levensboek

Ouderen hebben vaak veel te vertellen over hun leven. De meeste mensen komen er echter niet aan toe om hun verhaal door te geven of zelf op te schrijven. Daarom is er het Project Levensboek in het leven geroepen. De methode “Mijn leven in kaart” is een beproefde en succesvolle methode voor het maken van een levensboek. Familieleden, vrijwilligers of zorgverleners die met een bewoner, een cliënt, hun vader of moeder, hun opa of oma of met een senior uit de buurt een levensboek willen maken hebben met Mijn leven in kaart een bruikbaar hulpmiddel in handen. Het geeft handvatten om met ouderen een levensboek te maken.

Deze methode bevat een set met 50 prachtig geïllustreerde themakaarten met voorbeeldvragen. Met behulp van deze kaarten kun je met de oudere verteller het verhaal over zijn of haar leven optekenen. Wie aan de hand hiervan zijn levensverhaal vertelt, blikt niet alleen terug op zijn levensloop, maar geeft er ook betekenis aan. Deze werkwijze zorgt voor vele bijzondere en ontroerende momenten bij de verteller, de luisteraar en bij de lezer.
De thema’s zijn:

  • relaties
  •  wonen en bezit
  • opleiding, opvoeding, werk en hobby’s
  • kijk op het leven
  • oud worden: gunst of kunst?

Het is mogelijk om het levensverhaal met toegevoegde foto’s in boekvorm af te laten drukken via de NPV. Deze methode is in het bezit van de NPV afd. Schouwen-Duiveland.

Wilt u verdere informatie over het maken van een levensboek en de kaarten inzien dan kunt u contact opnemen met Marja de Wit, tel. 416376

terug naar de algemene pagina van NPV Schouwen-Duivenland