Landelijke DNA-dialoog binnenkort van start!

30 augustus 2019

We weten steeds meer over ons DNA. Ook kunnen we steeds meer: met een eenvoudige techniek kan nu ook het DNA van menselijke embryo’s worden aangepast. Dit heet kiembaanmodificatie. Deze techniek is heel ingrijpend. Het treft alle volgende generaties. Wordt de mens zijn eigen schepper? Daarom hebben wereldwijd wetenschappers opgeroepen tot een discussie: willen we dit?

Een discussie over embryo’s raakt aan de grens van het leven. Je kunt niet om de grote vragen van beschermwaardigheid, onaantastbaarheid, menselijke waardigheid en mensbeeld heen. De NPV wil geen grootschalige industriële productie van embryo’s voor onderzoek. Dat is voor ons een duidelijke grens. Maar ook breder geldt: Mag je menselijk DNA veranderen?

Hoe ver gaan we om ziekten te genezen? Waar ligt de grens tussen mensen ‘beter’ maken en ‘betere’ mensen maken? Wij laten graag onze stem horen in deze belangrijke discussie. Doet u mee? Op 9 oktober 2019 is de aftrap van een grote maatschappelijke dialoog over kiembaanmodificatie. U bent van harte uitgenodigd!

Meer informatie: dnadialoog 
Meer weten? Bekijk de standpunten van de NPV en wat de NPV doet op het gebied van beleidsbeïnvloeding.
Of lees het artikel ‘Wie zijn wij: de waarde van embryo’s in het kiembaandebat

Landelijke DNA-dialoog binnenkort van start!