De eerste prolife podcast van Nederland is een feit

21 mei 2024

Morgen, 22 mei, gaat de eerste aflevering live van de maandelijkse podcast van NPV – Zorg voor het Leven. In ‘De podcast van je leven!’ gaat Chris Develing met uiteenlopende gasten in gesprek over alles wat taboe is rondom abortus.

‘De podcast van je leven!’ start met een gesprek met moslima Emily Nuijten. Tijdens de 20-wekenecho blijkt haar zoontje Ryan Microcefalie te hebben, een aandoening gekenmerkt door een kleiner hoofdje en kleinere hersenen. Hoewel hun leven even instort, weten Emily en haar man direct dat abortus nooit een optie zal zijn. Toch krijgen ze die optie nog zeker vier keer voorgesteld tijdens vervolggesprekken met artsen.

Emily spreekt openhartig over de toenemende druk die zij en haar man hebben ervaren om het leven van hun kind te beëindigen. Emily: ‘Dat zou ik wel aan de artsen willen vragen nu: waarom hebben jullie dat gedaan? … Stel dat wij niet zo volhardend waren, wat was er dan gebeurd?’

Tijdens iedere podcast-aflevering behandelt Chris het commentaar van een luisteraar en bespreekt hij samen met de gast een mediafragment.

Bekijk hier een fragment.

In andere afleveringen kunt u onder meer nog verwachten:

  • Kunnen foetussen pijn ervaren?
  • Wat zijn de voor- en tegenargumenten bij abortus?
  • Een pittig gesprek met een feministe
  • EU-beleid en abortus
  • In gesprek met een tienermoeder

Kijk op www.depodcastvanjeleven.nl

De eerste prolife podcast van Nederland is een feit

Instead of show do a slideDown function