Betrokken bij een naderend sterfgeval?

16 september 2021

Als vrijwillige thuishulp krijgen we regelmatig de vraag voor het bieden van terminale thuishulp. Onze partnerorganisatie ZwolleDoet coördineert de inzet van de vrijwilligers

Is er iemand in je directe omgeving die ervoor kiest om de laatste fase van haar of zijn leven thuis, omringd door familie en vrienden, door te brengen? Hulp is dan van onschatbare waarde. Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. Om verlichting aan te brengen kunnen vrijwilligers worden ingezet.

ZwolleDoet! coördineert de inzet van vrijwilligers terminale zorg in Kampen, Zwolle, Hattem en Zwartewaterland. Door de samenwerking tussen verschillende gemeenten is er een grote poule vrijwilligers, waardoor hulpvragers snel worden geholpen.

Hulp in de laatste levensfase

Is jouw dierbare in de laatste fase van zijn of haar leven? Het verzorgen van een geliefde in deze emotionele periode kan zwaar zijn. De hulp van vrijwilligers kan het voor jou als partner of familielid draaglijker maken. De vrijwilliger helpt je bij de persoonlijke verzorging en waakt aan bed bij de zieke. Thuis, in het ziekenhuis of in een instelling. ’s Nachts of overdag. Zo kun jij met een gerust hart slapen of even een boodschap doen.

Lees meer over hulp in de laatste levensfase: https://www.zwolledoet.nl/startpuntinformelezorg/terminalezorg/hulp-in-de-laatste-levensfase

Vrijwilliger terminale zorg

Ben jij flexibel inzetbaar en voel je je goed als je er kunt zijn voor een ander? Als vrijwilliger in de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) bij ZwolleDoet! ben je er voor een terminaal zieke én voor zijn of haar naasten. Als vrijwilliger help je bij de persoonlijke verzorging en waak je aan bed. Dat kan bij de zieke thuis, in het ziekenhuis of in een instelling. ’s Nachts of overdag. Zo kunnen de naasten met een gerust hart slapen of even een boodschap doen.

Lees meer over dit vrijwilligerswerk:

https://www.zwolledoet.nl/vrijwilligerswerk/vrijwilliger-terminale-zorg

Betrokken bij een naderend sterfgeval?

Instead of show do a slideDown function