Zoeken
A A A
headerbeeld

Over de NPV in Doorn

De NPV in Doorn is een afdeling van de landelijke NPV – Zorg voor het leven

De NPV is een algemeen christelijke organisatie met leden vanuit de volle breedte van christelijk Nederland. De meeste leden van de NPV zijn in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geen patiënt, maar steunen de doelstelling van onze vereniging. Dit komt er samengevat op neer dat wij overal waar dat kan de beschermwaardigheid van het mensenleven proberen uit te dragen. Daarom ook ‘Zorg voor het leven’!

Concreet wil dat zeggen dat de NPV aan de tafel zit bij de politiek en in de gezondheidszorg. Ook laten wij een eigen geluid horen in de media.

Daarnaast vindt u de NPV terug op diverse evenementen, om voorlichting te geven en aan haar naamsbekendheid te werken.

Naast het uitdragen van gedachtegoed, verleent de NPV ook praktische hulp. Leden en niet-leden van de NPV kunnen op zo’n 70 plaatsen in Nederland, een beroep doen op de vrijwillige thuishulp. Bij de vrijwillige thuishulp van de NPV in Doorn, Driebergen en Wijk bij Duurstede zijn 20 vrijwilligers actief om hulp te verlenen.

Voor dringende vragen die kunnen spelen rond beginnend of eindigend leven, heeft de NPV een 24-uurs telefoonlijn, die 7 dagen per week bereikbaar is. Telefoonnummer: (0318) 54 78 88.

Een sterke christelijke patiëntenbeweging is nodig. Een beweging die opkomt voor de zorg voor het leven, die anderen bewust maakt van de beschermwaardigheid van het mensenleven, die rekening wil houden met Bijbelse waarden en normen en deze wil uitdragen. Hoe meer leden de NPV heeft, hoe beter we kunnen werken aan een verantwoorde zorg voor het leven. Met uw steun als lid staan wij sterker als NPV. Voor slechts € 17,50 per kalenderjaar bent u lid. Jongeren tot 25 jaar betalen € 12.50 .

Aanbevolen namens het bestuur van de NPV in Doorn, Driebergen en Wijk bij Duurstede.

Kijk wat we doen in onze afdeling