Abortusfilmpje maakt tongen los

14 november 2016

Vorige week lanceerde NPV-Zorg voor het leven het filmpje Abortus. Wat weet jij ervan. Nadat het filmpje op YouTube en Facebook was geplaatst, werd het tienduizenden keren bekeken, gedeeld en becommentarieerd. Er brak een ware discussie los op het Facebookaccount van de NPV.

De reacties zijn soms verhit. Zo wordt de NPV meer dan eens verweten gekleurde en verkeerde informatie te verspreiden. Terwijl de cijfers die gecommuniceerd worden rechtstreeks afkomstig zijn uit de jaarrapportage van de Inspectie voor de Gezondsheidszorg. Er zijn ook mensen die geschokt reageren, bijvoorbeeld omdat ze zelf geen kinderen kunnen krijgen of omdat ze vinden dat mensenrechten worden geschonden wanneer een baby’tje wordt geaborteerd.

In het filmpje wordt aan willekeurige Nederlanders de vraag voorgelegd hoeveel zwangerschappen in Nederland in een abortus eindigen. Het antwoord 1 op de 7 wekt verbazing en ontzetting. Zeker wanneer vervolgens wordt gevraagd hoe oud het kindje op de afbeelding is: 19 weken. Doel van het filmpje was mensen bewust te maken van het grote aantal abortussen. Journalisten van de Volkskrant als de NRC belden met de vraag of het aantal, 1 op de 7, klopte. Beide kranten hebben echter (nog) geen publiciteit aan de week gegeven.

https://www.youtube.com/watch?v=dfg3op3-8CI

 

 

Abortusfilmpje maakt tongen los

Instead of show do a slideDown function