Minisymposium: ‘Een regeling actieve levensbeëindiging bij kinderen – Barmhartig of een brug te ver?’

23 april 2021

Op 19 april heeft de NPV een minisymposium uitgezonden over ‘Een regeling actieve levensbeëindiging bij kinderen – Barmhartig of een brug te ver?’ . Prof. dr. Theo Boer ging in op de ethische knelpunten van een dergelijke regeling. Kinderarts Jurrianne Fahner sprak over de zorg aan ernstig zieke kinderen en hun ouders. Elise van Hoek reageerde vanuit de NPV.

In 2020 schreef demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, in een brief aan de Tweede Kamer dat hij met een regeling zal komen om actieve levensbeëindiging bij kinderen tussen de 1 en 12 jaar mogelijk te maken. Voorafgaand aan deze aankondiging zijn aangrijpende documentaires en ervaringsverhalen van ernstig zieke kinderen in beeld gebracht. Dat roept de vraag op: is een regeling voor actieve levensbeëindiging bij kinderen tussen de 1 en 12 jaar barmhartig of een brug te ver?

Op 19 april heeft de NPV een minisymposium over dit onderwerp uitgezonden. Prof. dr. Theo Boer ging in op de ethische knelpunten van een dergelijke regeling. Kinderarts Jurrianne Fahner sprak over de zorg aan ernstig zieke kinderen en hun ouders. Elise van Hoek reageerde vanuit de NPV.

Wilt u dit minisymposium terugkijken? Klik dan op deze link.

In het Reformatorisch Dagblad verscheen een kort verslag van de avond. Klik hier om het te lezen.

Minisymposium: ‘Een regeling actieve levensbeëindiging bij kinderen – Barmhartig of een brug te ver?’