Zoeken
A A A
headerbeeld

NPV-keuzehulp ‘Orgaandonatie’

Heb je al een account aangemaakt voor een van de keuzehulpen?
Klik dan hier om in te loggen.

Wat ik van orgaandonatie vind? Een lastige vraag, als die aan je gesteld wordt! De NPV-keuzehulp ‘Orgaandonatie’ kan u of jou helpen om een keuze te maken over dit belangrijke thema.

Belangrijk thema? 

Misschien ben je net 18 geworden en heb je een brief gekregen, waarin gevraagd wordt of je een keuze vast wilt leggen in het Donorregister. Of je hebt je nog niet eerder geregistreerd en je krijgt hetzelfde verzoek.

Misschien lijkt het nu nog een onderwerp wat ver van je af staat. Maar dat kan zomaar ineens veranderen. Het kan zo zijn dat iemand in je omgeving dringend een orgaan nodig heeft door een ernstige ziekte. Weet jij dan of je een orgaan af wilt staan, of dat wel mogelijk is of dat dat tegen jouw principes ingaat? Of misschien heb jij of je familieleden wel eens moeten beslissen over orgaandonatie voor een nabestaande. Dat kan ook erg confronterend zijn. Of…

Wat houdt die keuzehulp precies in?

Je krijgt niet alleen informatie over hoe orgaandonatie precies werkt, maar leert ook meer over de Bijbelse visie op ons mens-zijn en wat voor consequenties dat kan hebben als het gaat om jouw denken over orgaandonatie. De volgende onderdelen komen aan bod:

In de keuzehulp komen zowel voor- als tegenstanders van orgaandonatie aan het woord, samen met deskundigen die veel weten over bijvoorbeeld het stervensproces. Maar je gaat ook zelf aan de slag door middel van testjes, ervaringen en opdrachten. Zo ontdek je wat jij belangrijk vindt. Je wordt niet gestuurd in je keuzes: de uitkomst kan zowel zijn dat jij wel orgaandonor zou willen worden, als dat je dat niet zou willen.

Je kunt gratis gebruikmaken van deze keuzehulp. Wil je meer informatie vooraf? Klik dan hier.

In de keuzehulp wordt iedereen aangesproken met ‘je’, omdat de meeste mensen de keuzehulp zullen maken als ze net 18 geworden zijn en een eerste oproep hebben gekregen om een keuze vast te leggen in het Donorregister.

Hoe werkt het?

Om de keuzehulp Orgaandonatie te maken, is het nodig dat je een account aanmaakt. Tijdens het invullen van de keuzehulp word je soms gevraagd om antwoord te geven op een vraag. Dit antwoord blijft bewaard en later in de keuzehulp wordt er weer naar verwezen. Omdat het persoonlijke antwoorden zijn, hechten we er waarde aan dat deze antwoorden voor niemand anders dan jezelf zichtbaar zijn. Vandaar een beveiligd account waar niemand verder inzicht in heeft. Je kunt de keuzehulp maken op momenten dat het jou uitkomt.

Volg het stappenplan om succesvol in te loggen:

  1. Meld jezelf aan via onderstaand formulier
  2. Activeer je account via de e-mail die je ontvangt (heel af en toe komt die in de spambox terecht, dus controleer die ook even)
  3. Kies een wachtzin om toegang te krijgen tot je account
  4. Stel je wachtzin in
  5. Met je gebruikersnaam en wachtzin kun je inloggen in de keuzehulp

Heb je al een account?

Heb je al een account, omdat je al een van de andere keuzehulpen gemaakt hebt? Dan hoef je niet opnieuw een account aan te maken. Je kunt inloggen via onderstaande link. Als je ingelogd bent, zie je de keuzehulp staan onder het kopje Beschikbare modules. Door op het pijltje te klikken, kun je de keuzehulp vervolgens activeren.

Heb je problemen met inloggen? 

Bekijk dan eerst onze veelgestelde vragen. Staat jouw probleem daar niet bij of kom je er niet uit? Mail dan naar elearning@npvzorg.nl, dan helpen wij je verder!

 

Aanmelden

Heeft u al een account? Log dan hier in.Geslacht: