Zoeken
A A A
headerbeeld

Ondersteuning kerkelijke thuishulpgroepen

De laatste tijd krijgt de kerk alle kans om dienstbaar te zijn in de samenleving. Veel mantelzorgers zijn overbelast en er zijn steeds meer eenzame ouderen. De NPV ondersteunt kerken bij het opzetten van een kerkelijk hulpproject. Op deze pagina vertellen we u hier meer over. Heeft u genoeg informatie, dan kunt u zich ook direct aanmelden.

Kerkelijke hulpgroepen

Van oudsher komt de kerk op voor kwetsbare mensen. Door de ontwikkelingen in de maatschappij spelen vrijwilligers een steeds belangrijker rol bij het ondersteunen van mensen die hulp nodig hebben. Ook binnen uw eigen kerkelijke gemeente zijn er wellicht al vrijwilligers actief bij het ondersteunen van ouderen, gehandicapten en zieken.

Uw kerk wil ook dienstbaar zijn in de samenleving. Misschien wilt u net als wij de eenzaamheid laten verdwijnen uit de maatschappij. Maar hoe zet uw kerk een hulpproject op en hoe zorgt uw kerk voor een goede afstemming tussen de zorgvrager en de vrijwilliger?

Het basistarief voor de ondersteuning door de NPV bedraagt € 300,- per jaar.  Daarnaast kunt u tegen vergoeding uw vrijwilligers laten scholen, hiervoor hebben wij een uitgebreid cursusaanbod.

U kunt zich hier aanmelden.

Kerkelijke hulpgroepen

Dit is wat we u bieden:

 • Ondersteuning bij het opzetten van een eigen kerkelijk hulpproject
 • U ontvangt een praktische handleiding met stappenplan.
 • Uw coördinator krijgt de cursus ‘Hoe geef ik leiding aan vrijwilligers’ aangeboden.
 • De coördinator van uw hulpproject ontvangt persoonlijke en praktische ondersteuning door een NPV-Thuishulpconsulente.
 • Iedere twee jaar krijgt uw hulpproject een evaluatiebezoek van de consulente. U kunt dan advies op maat krijgen.

Dit levert het op:

 • Vertrouwen: in uzelf, de vrijwilligers en het project.
 • Inzicht in mogelijkheden: door een buitenstaander te laten meedenken, ontstaat een nieuwe dynamiek en nieuwe mogelijkheden.
 • Kennis: door onze stappenplannen, cursussen, themadagen en nieuwsbrief ontvangt u recente informatie en bent u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Toerusting van vrijwilligers

De NPV organiseert jaarlijks een regionale coördinatorenbijeenkomst. Hier worden actuele zaken besproken en is er ruimte voor ontmoeting. En één keer in de twee jaar houden we een themadag voor alle vrijwilligers van kerkelijke thuishulpgroepen.

NPV-Dichtbij biedt diverse cursussen en workshops voor vrijwilligers van NPV-Thuishulp en kerkelijke thuishulpgroepen. Naast cursussen voor nieuwe vrijwilligers en coördinatoren, bieden wij ook workshops aan over thema’s als dementie, mantelzorg en eenzaamheid.

Bekijk de brochure met ons aanbod.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met de NPV-Thuishulpconsulenten via (0318) 54 78 88, of via thuishulp@npvzorg.nl.

Verder lezen op deze website:

 • zoek een afdeling bij u in de buurt met wie  u overleggen kunt
 • lees over onze thema’s, eenzaamheid bijvoorbeeld
 • bekijk wat de afdeling thuishulp voor u kan doen
 • blijf op de hoogte via Facebook