Zoeken
A A A
headerbeeld

Jaarverslag

Jaarverslag 2018

De NPV zet zich al 36 jaar in voor de bescherming van kwetsbaar mensenleven. Al deze jaren heeft de NPV zich willen laten leiden door het levende Woord van de Heere God. Het motto ‘Zorg voor het leven’ geeft betekenis aan de omgang met en het omzien naar elkaar.
De NPV participeerde in twintig samenwerkingsverbanden, waaronder diverse Palliantie-projecten en een werkgroep voor herziening van de richtlijn voor spirituele zorg in de palliatieve zorg. Een samenwerkingsproject over health checks met het prof. dr. G.A. Lindeboom Instituut resulteerde in een onderzoeksrapport en een patiëntbrochure. In de Week van het Leven werd samen met het andere prolifeorganisaties een crowdfundingsactie georganiseerd voor een radioboodschap. De NPV lanceerde in deze week een meer dan 100.000 keer bekeken filmpje met als titel: ‘Hoe waardevol is het ongeboren leven voor jou?’ Het doel daarvan was om de bewustwording van het wonder van nieuw leven te vergroten.
Vanuit het Platform Zorg voor Leven, waarvan de NPV de voorzitter levert, werd een bijdrage geleverd aan een netwerkbijeenkomst over NIPT. Daarnaast werd met het Erfocentrum een project ontwikkeld over kiembaanmodificatie. Ten slotte werd – als samenwerkingspartner in de Lindeboomreeks – een start gemaakt met twee publicaties over het levensbegin.

Wilt u meer weten over wat de NPV in 2018 deed?

Download het Jaarverslag 2018 in PDF.

Oudere jaarverslagen

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2016

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2013

Jaarverslag 2012

 

Gevonden wat u zocht?

De NPV is er om u van goede informatie te voorzien. Wilt u ons helpen om daar ook in de toekomst mee door te kunnen gaan?

Steun de NPV en doneer nu online!