U kunt vandaag al stemmen!

08 september 2016

Hoewel de Tweede Kamerverkiezingen ver weg zijn, kunt u vanaf vandaag al wel stemmen: een stem uitbrengen voor het leven. Op www.weekvanhetleven.nl kunt u stemmen welke campagne uitgewerkt zou moeten worden voor de Week van het leven, van 7-12 november.

De campagne moet een discussie los gaan maken over abortus. En dan niet in de vorm van herhaling van zetten door de discussie uit de vorige eeuw over te doen. Het draait in de campagne ook niet om de vraag of je voor of tegen abortus bent. Maar wanneer ben je moeder? En vinden we dat 1 op de 7 zwangerschappen in een abortus eindigt net zo normaal als dat 1 op de 7 mensen naar Frankrijk op vakantie gaat?

Als u dan toch een stem uitbrengt, kunt u meteen een gift doneren. Alle bedragen zijn welkom. Hoe groter het bedrag dat opgehaald wordt, hoe meer campagneactiviteiten we kunnen doen.

Ik hoop echt dat deze campagne wat los gaat maken. Uit onderzoek van de SGP eerder dit jaar blijkt dat Nederlanders over het algemeen geen uitgesproken voor- of tegenstander van abortus zijn. Mensen hebben moeite met abortus als financiën het probleem zijn. De meeste mensen vinden ook dat er onafhankelijke voorlichting aan vrouwen moet worden gegeven.

Ik heb mijn stem al uitgebracht. Het was moeilijk kiezen. De 1:7 vergelijkingen zijn confronterend en raak. Maar de vraag ‘wanneer ben je moeder’ raakte mijn hart. Ik voelde me moeder toen ik de uitkomst van de zwangerschapstest bekeek. Dat is inmiddels ruim 18 jaar geleden. Ik verwachtte op dat moment een kind! En niemand sprak op dat moment over een ‘klompje cellen’.

U kunt vandaag al stemmen!

NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's
Instead of show do a slideDown function