Colombia

17 maart 2015

Van 13-21 maart breng ik een werkvakantie met Compassion door in Colombia. Compassion werkt samen met lokale kerken om kinderen te bevrijden van sociale, fysieke en economische armoede. De kinderen in de projecten ontvangen onderwijs, voedzame maaltijden, medische zorg en horen het Evangelie. Kinderen zijn het grootste slachtoffer van armoede, maar hebben ook de mogelijkheid om uit deze vicieuze cirkel te breken.

Tijdens deze week maak ik nader kennis met het Child Survival Program. Dit programma richt zich op jonge (zwangere) vrouwen. Bijzonder om met een paar jonge moeders kennis te maken. Terwijl de NPV op dit moment onderzoek doet naar ervaringen van vrouwen met de 20 wekenecho tijdens hun zwangerschap, hoor ik van deze vrouwen schrijnende verhalen over armoede en gebroken relaties. Het meisje dat ik de fles geef, was er bijna niet geweest. Haar moeder heeft een poging tot zelfdoding gedaan toen ze 5 maanden zwanger was. Haar man had haar verlaten. Een toekomst als alleenstaande moeder met 3 kinderen zag ze niet zitten. Haar poging is gelukkig mislukt. Daardoor heeft dit kind een kans op leven. De moeder heeft dankzij de hulp van Compassion ook weer perspectief gekregen.

Hoe onvergelijkbaar de situatie in Colombia en Nederland ook is, moeders verdienen samen met hun ongeboren kind een (open) toekomst.

IMG_0451

Hier woont een gezin met 4 kinderen. Het badje van de baby van 3 maanden staat buiten.

Colombia

NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's
Instead of show do a slideDown function