Behoud identiteitsgebonden zorg

12 mei 2014

Regelmatig heb ik contact met bestuurders en managers van christelijke zorginstellingen. Ik vind het vanuit het NPV-patiëntenperspectief belangrijk dat er christelijke zorginstellingen zijn waar mensen terechtkunnen om zorg te ontvangen. Wij zijn als NPV heel bewust een identiteitsgebonden organisatie, omdat we er het belang van inzien om vanuit een christelijke invalshoek zowel individuele als collectieve belangen te behartigen, in het bijzonder op medisch-ethisch gebied.

Tegenwoordig zie ik in de zorg vaak hetzelfde gebeuren als wat er met de ‘buurtsuper’ en de bakker is gebeurd. De burger wil graag dat die in hun dorp en wijk blijven, maar de consument kiest voor de grote supermarkt even verderop. Het is de kloof tussen wat een mens als burger wil en wat hij als consument uiteindelijk kiest en doet.

Ook steeds meer christenen kiezen voor zorg het dichtste bij huis. Wat er in een instelling bijvoorbeeld aan geestelijke verzorging wordt geboden of wat het euthanasiebeleid daar is, wordt minder belangrijk geacht. Kortom, het gemak gaat vaak boven de principiële en inhoudelijke keuzes.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat zorg aansluit bij mijn geloofsovertuiging. Als ik nog eens een beroep moet doen op verpleeghuiszorg, heb ik mijn lijstje ‘favoriete instellingen’ al klaar liggen. Ik hoop wel dat die instellingen er tegen die tijd nog zijn en niet ten onder zijn gegaan aan de moordende concurrentie en een gebrek aan belangstelling onder christenen zelf. Op dit moment valt er gelukkig nog wat te kiezen.

Bent u op dit moment juist op zoek naar christelijke zorg? Kijk dan op www.mijnzorg.nl en www.ikzoekchristelijkehulp.nl.


NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's
Instead of show do a slideDown function