Thuishulp

Iedereen van ons leeft binnen sociale netwerken, dat zijn mensen die om ons heen staan: het gezin, de familie, de buurt, collega's etc. Daar praten we mee, daar zorgen we voor, daarin heeft een ieder zijn of haar plaats. Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, te weinig mensen in hun directe omgeving hebben die voor hen kunnen zorgen, daardoor kan er teveel neerkomen op een paar mensen.

Ervaart u dit, of signaleert u dit in uw omgeving, neem dan contact met ons op en samen zullen we proberen het werk over meerdere schouders te verdelen. Het maakt niet uit of u wel of geen christen bent, wel of geen lid bent van de NPV; iedereen kan een beroep doen op ons.

Wat kunt u verwachten?

Onze hulp wordt niet gegeven als vervanging voor taken die zorgverleners uitvoeren, maar aanvullend daarop als een steun in de rug voor mantelzorgers. U kunt hierbij denken aan:

  • samen koffie drinken of wandelen;
  • begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis;
  • Samen de boodschappen doen;
  • Het ontlasten van een mantelzorger, die dan even wat voor zichzelf kan doen.

Hoe werkt het?

Als u hulp nodig hebt, wil de NPV u zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom zal de coördinator van de vrijwilligers persoonlijk contact met u of uw mantelzorger opnemen, om uw hulpvraag zo helder mogelijk te krijgen, want het gaat om aandacht en zorg op maat. Nadat nagedacht is over de vorm van de hulp die we gaan bieden, wordt ook besproken welke mensen we hiervoor kunnen benaderen, familie, buren, collega’s, vrienden, mensen uit de eigen kerkelijke gemeente, damclub enz. enz.  Weet men bijna niemand dan zoeken wij vrijwilligers met een sociaal hart. Als er een vrijwilliger is gevonden, volgt er een kennismakingsgesprek waarop van beide kanten ‘ja’ of ‘nee’ gezegd kan worden. Gaan beide partijen akkoord, dan gaat de vrijwilliger aan de slag. De coördinator houdt contact met u (hulpvrager) en de vrijwilliger(s) en er wordt een termijn afgesproken wanneer de hulpvraag wordt geëvalueerd.

Het heeft veel voordelen dat een netwerk bestaat uit meerdere vrijwilligers. Onderling ruilen is dan mogelijk en men staat er niet alleen voor.

Thuishulp

Contactpersonen

Als u meer informatie wilt over onze thuishulp, kunt u contact opnemen met één van onze coördinatoren. Wanneer u direct hulp wilt aanvragen, kunt u het onderstaande formulier invullen. Er zal contact met u worden opgenomen. De thuishulp is actief in Bennekom, Ederveen en Lunteren. Woont u in één van de andere dorpen en heeft u hulp nodig, bel dan ook gerust één van de coördinatoren, dan proberen we samen een oplossing te vinden.

Gerda Snetselaar

Ederveen, Lunteren

Jenny van Zetten

Bennekom

Hulp aanvragen

Ervaringen

Mijn vrouw heeft een psychiatrische ziekte. Ik vind het bijzonder dat twee vrijwilligers iedere week met haar gaan wandelen, zodat ik even tijd voor mezelf heb.