headerbeeld

NPV-Advieslijn

Deskundig en persoonlijk advies

De NPV staat voor de zorg voor het leven. Vanuit christelijk perspectief zijn wij dé vraagbaak voor medisch-ethische vragen. U kunt bij de NPV-Advieslijn terecht voor deskundig en persoonlijk advies rondom het begin en einde van het leven. Wij zijn u van dienst met veel inhoudelijke informatie en een uitgebreid netwerk.

De NPV-Advieslijn bestaat uit het NPV-Spreekuur en het NPV-Consultatiepunt.

Voor dringende vragen

Hebt u vragen die niet kunnen wachten? Het NPV-Consultatiepunt is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via (0318) 54 78 78.
Mensen bellen met onder andere deze vragen naar het NPV-Consultatiepunt:

Lees meer over het NPV-Consultatiepunt»

Overige vragen

Hebt u andere, niet-urgente medisch-ethische vragen? Neem dan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00-16.30 uur contact op met het NPV-Spreekuur via (0318) 54 78 88 of via dit contactformulier.
Mensen benaderen het NPV-Spreekuur met onder andere deze vragen:

Lees meer over het NPV-Spreekuur»

Advies op locatie

Voor belangrijke keuzes aan het begin of het einde van het leven is er alle dagen 24 uur per dag het NPV-Consultatiepunt. Meestal is een telefoongesprek voldoende om mee te denken en advies te geven. Soms zijn er situaties waar het anders ligt. Telefonisch contact is niet mogelijk en een gesprek bij het kantoor van de NPV evenmin. In dat geval kan een medewerker van de NPV thuis langskomen voor een persoonlijk gesprek.

Of het visieverschil tussen de patiënt en/of zijn naaste en de behandelend arts lijkt onoverbrugbaar. Telefonisch meedenken door de NPV volstaat niet. In die situaties is er de mogelijkheid dat een medewerker van de NPV ondersteuning biedt tijdens een gesprek tussen de patiënt/naaste en zijn arts. Graag helpen we om hen nader tot elkaar te brengen. Bel voor meer informatie naar (0318) 54 78 88.

Fonds Advieslijn

Met het NPV-Consultatiepunt en het NPV-Spreekuur willen wij blijvend dag en nacht bereikbaar en beschikbaar zijn. Dit willen we graag gratis blijven doen. Maar gratis is niet kosteloos. Steunt u deze advieslijnen? Het kost € 17,50 om deze beide lijnen een uur bereikbaar te laten zijn. Hoeveel uur neemt u voor uw rekening?

Steun het Fonds Advieslijn

Onze ongeboren dochter bleek Down te hebben. Met de raad van de NPV-advieslijn konden wij de arts ervan overtuigen dat wij de zwangerschap niet wilden afbreken.

Jantine Smit

Veelgestelde vragen over NPV-Advieslijn