Zoeken
A A A
headerbeeld

NPV-Advieslijn

Deskundig en persoonlijk advies

U kunt bij de NPV-Advieslijn terecht voor deskundig en persoonlijk advies rondom het begin en einde van het leven. Wij zijn u van dienst met veel inhoudelijke informatie en een uitgebreid netwerk.

Mensen nemen met onder andere deze vragen contact op met de NPV-Advieslijn:

Als u tegen bovenstaande vragen aanloopt, vindt u het misschien fijn om te praten met iemand die over meer informatie beschikt en bij wie u een luisterend oor vindt. Dan bent u bij de NPV aan het goede adres. Onze medewerkers helpen u de complexe materie te begrijpen en uw eigen visie te verwoorden. Zij reiken u daarbij medische, ethische en Bijbelse argumenten aan. Hierdoor bent u in staat om keuzes te maken die bij u passen.

Mensen nemen contact op met de NPV-Advieslijn met medisch-ethische vragen over onder meer: zwanger worden of zijn, orgaandonatie, dementie, eenzaamheid, reanimatie, euthanasie en corona. Wilt u weten met welke thema’s u nog meer terechtkunt bij de NPV? Bekijk onze thema’s.

Heeft u een vraag over het coronavirus? Op deze pagina vindt u verschillende tips en de maatregelen die de NPV neemt en hoe u om kunt gaan met vragen van praktische aard, zoals hoe het coronavirus verloopt, wat u kunt doen om besmetting te voorkomen en hoe u om moet gaan met kwetsbare mensen. Heeft u vragen over medische behandelbeslissingen? Dan staan de mensen van de NPV-Advieslijn voor u klaar, zo nodig zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Stel uw vraag aan de NPV!

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

Telefoon

U kunt uw vraag telefonisch aan ons stellen via (0318) 54 78 88. Voor dringende vragen zijn wij zelfs 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bijvoorbeeld als u een beslissing moet nemen over het stoppen van een behandeling, of als uw arts een abortus voorstelt omdat uw kindje niet levensvatbaar is. U kunt dan dag en nacht contact met ons opnemen.

E-mail

Stel uw vraag via ons contactformulier. Dit is een beveiligd contactformulier.

Chat

U kunt ook chatten met de NPV-Advieslijn. We chatten niet op vaste tijden, maar zijn online als er een medewerker beschikbaar is. Op dit moment is de chat meerdere avonden per week bereikbaar (dus niet overdag). In de pop-up onderaan deze pagina kunt u het zien als wij online zijn.

Lees meer over de chat en uw privacy.

Wat mensen van de NPV-Advieslijn vinden

Mensen die contact zochten met de NPV-Advieslijn, geven ons gemiddeld een 8,8.

Een paar reacties:

Ik ben snel, professioneel en kundig geholpen. Vriendelijk bedankt!