Wetswijziging voor afschaffing verplichte beraadtermijn bij abortus

07 december 2021

Begin dit jaar heeft D66 een wetsvoorstel ingediend dat zou regelen dat de verplichte minimale beraadtermijn bij abortus wordt afgeschaft.

Op dit moment is het zo dat er vijf dagen bedenktijd moet zitten tussen een verzoek om een abortus en de abortus zelf. In het nieuwe wetsvoorstel wordt deze periode flexibel. De duur van de beraadtermijn wordt dan samen door de arts en de vrouw die ongewenst zwanger is bepaald. De NPV houdt zich bezig met dit actuele politieke thema en is van mening dat de verplichte beraadtermijn niet afgeschaft zou moeten worden. De vaste vijf dagen garandeert dat een vrouw voldoende tijd krijgt om na te denken over haar beslissing. Een beslissing die om leven gaat!

Het liefst wil de NPV het abortuscijfer op nul hebben. Maar, nu de abortuswet realiteit is, komt de NPV op vóór het behoud van de verplichte beraadtermijn. Zo werkte de NPV bijvoorbeeld mee aan het manifest ‘Beraad! Omdat het om een leven gaat!’ en schreven wij een brief naar de leden van de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In de volgende video maken wij duidelijk waar het in deze voorgestelde wetswijziging over gaat en wat de argumenten van de NPV zijn om de vaste beraadtermijn te behouden.

Bekijk hier het filmpje deel deze video.

Ga voor meer informatie over onze standpunten naar onze website www.npvzorg.nl

Wetswijziging voor afschaffing verplichte beraadtermijn bij abortus

Instead of show do a slideDown function