Een senior in veiligheid

Martijn Schot

Interim-directeur en manager Advies & Toerusting | Thuishulp & Afdelingszaken

07 september 2020

Op één van mijn eerste werkdagen bij de NPV werd ik gebeld door de projectleider van de campagne Veiligheid & Senioren. Een campagne opgezet vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid. De projectleider hield een gloedvol betoog waarom het zo belangrijk is dat senioren doordrongen zijn van wat zij kunnen doen aan hun eigen veiligheid. Omdat ze zulke nuttige informatie en tips ontwikkeld hadden voor senioren, zochten ze zoveel mogelijk organisaties die hen wilden helpen bij het verspreiden daarvan.

Mooi om te merken dat mijn collega’s bij communicatie direct bereid waren om deze campagne bij u onder de aandacht te brengen. Via social media en dit blog doen we in het belang van uw veiligheid graag mee aan deze nuttige overheidscampagne.

Het was me ook al snel opgevallen hoeveel betrokken ouderen er zijn, die zich vanuit de NPV inzetten voor anderen. Ouderen waar je waarschijnlijk niet tegen moet zeggen, dat ze ‘oud’ zijn. Senioren klinkt dan al vriendelijker, waardiger. Senior benadrukt niet zozeer de leeftijd, meer de levenservaring. Daarom vind ik Veiligheid & Senioren goed gekozen. En de insteek gericht op wat een senior zelf kan bijdragen aan zijn eigen veiligheid, vind ik ook heel passend bij de al aanwezige schat aan levenservaring.

Natuurlijk bent u al heel alert. U controleert vast of er iemand meekijkt over uw schouder als u moet pinnen. U hebt vast goede sloten op uw deur zitten. U checkt vast eerst even op welke informatie u gaat klikken. Ook zult u vast uw telefoon of laptop goed beveiligd hebben. Voor u is deze campagne dan ook niet zo nodig. Maar mocht u anderen kennen die best wel wat tips kunnen gebruiken om het criminelen niet te gemakkelijk te maken, verwijs ze dan eens door naar: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. En als u ze dan toch doorverwijst, kijk er zelf dan ook eventjes op. Best verstandig om een senior in veiligheid te zijn!

Een senior in veiligheid

NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's
Instead of show do a slideDown function