Eerste NPV-lezing een succes

Communicatie NPV

Afdeling Communicatie

27 mei 2015

Vorige week verzorgde Prof. Dr. Theo A. Boer na onze algemene ledenvergadering een lezing. Van de lezing willen we een terugkerend fenomeen maken: de jaarlijkse NPV-lezing, met elk jaar een andere spreker over een actueel onderwerp.

Theo Boer heeft ons meegenomen in de wereld van de voorspellende geneeskunde. Deze geneeskunde heeft niets met een glazen bol en waarzeggerij te maken, maar alles met voortgaande technologie waardoor we meer over onze gezondheid te weten kunnen komen. “Voorspellende geneeskunde is een lastige. Vraag is of je er veel mee opschiet en de ziekte geneest”, stelde Theo Boer. Willen we wel alles weten? Objectief gezien krijg je meer macht over je leven door dingen te weten, bijvoorbeeld welke ziekte je zult krijgen. Maar diezelfde kennis brengt ook meer ongerustheid en zorgen mee.

Voorspellende geneeskunde is een vrij nieuw en actueel thema. De NPV zet zich in voor een goede ethische reflectie op dit onderwerp, maar we staan via de NPV-Advieslijn ook graag klaar als u zelf tegen vragen aanloopt. Van welk onderzoek maak ik wel of niet gebruik? Wat wil ik (niet) weten?

Download de NPV-lezing over voorspellende geneeskunde


NPV-Zorg
altijd dichtbij

Bekijk onze afdelingen

Onze thema's

Bekijk al onze thema's
Instead of show do a slideDown function